淘客熙熙

主题:【文摘】中国驻荷兰大使馆遭到袭击(附图片) -- 思量

共:💬18 🌺7 🌵1 新:
全看分页树展 · 主题 跟帖
家园 荷兰的相关报导

荷兰媒体的报导:会德语的估计能看懂

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft maandag 142 demonstranten bij de Chinese ambassade aangehouden en naar het hoofdbureau afgevoerd. 26 van hen blijven voorlopig vastzitten. Camera's hebben vastgelegd dat ze vernielingen hebben aangericht. De andere 116 zijn met een bekeuring naar huis gestuurd voor verstoring van de openbare orde, liet de politie maandagavond weten.

De demonstranten keerden zich tegen het beleid van China over Oost-Turkestan. Oost-Turkestan is de benaming voor de regio Xinjiang in de Volksrepubliek China die door onder anderen Oeigoeren wordt gebruikt.

Stenen

Volgens de politie konden agenten, die voor het hek van de ambassade stonden, de stenen nog maar net ontwijken. Agenten voorkwamen verder dat demonstranten over het hek konden klimmen.

De politie besloot vervolgens alle demonstranten op verdenking van openlijk geweld aan te houden. ''Met het gooien van stenen is een grens doorbroken'', aldus een woordvoerder van de politie in een toelichting. Eén demonstrant raakte gewond.

Afgevoerd

De aangehouden demonstranten werden met politiebusjes en stadsbussen afgevoerd. Aan het begin van maandagavond zaten ze nog allemaal vast. De politie heeft een team van 25 rechercheurs geformeerd om helderheid te krijgen wie wat heeft gedaan en of er ook mensen bijzitten die niks hebben gedaan.

In totaal waren ongeveer honderd agenten in uniform op de been. De meeste demonstranten boden bij de ontruiming van het terrein rond de ambassade geen verzet.

Het waren mannen en vrouwen, jong en oud. De politie Haaglanden kreeg hulp van de Mobiele Eenheid. Ook werden politiehonden en politie te paard ingezet.

全看分页树展 · 主题 跟帖


有趣有益,互惠互利;开阔视野,博采众长。
虚拟的网络,真实的人。天南地北客,相逢皆朋友

Copyright © cchere 西西河